به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال آلودگیهای پیدر پی احتمالاتی مبنی بر مازوت سوزی در تهران و برخی از کلانشهرها مصرف شد، همین موضوع سبب شد که روز گذشته ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی استفاده از مازوت در نیروگاهها را تکذیب کند.
به گفته وی بر اساس ترازنامه انرژی ۸۰ درصد ذرات معلق تولید شده در کشور مربوط به بخش حمل و نقل است.
جعفرزاده همچنین توضیح داده بود؛ بر اساس گزارش "سیاهه انتشار" سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص سهم منابع ثابت و متحرک در آلایندگی هوا نیز مشخص گردیده است که در شهر تهران سهم منابع متحرک در آلودگی هوا ۵۹ درصد، در تبریز ۵۷ درصد، در اهواز ۷۲ و در اراک ۵۰ درصد بوده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی ادامه داد: با اینکه از ابتدای سال تاکنون در هیچ یک از نیروگاههای داخل کلانشهرهای کشور از سوخت مازوت استفاده نشده است ولی هم اکنون شاهد آلودگی شدید هوای شهرهایی همچون تهران، اصفهان و اراک هستیم. بنابراین نباید از دلایل اصلی آلایندگی هوا غافل شویم؛ چرا که عدم شناسایی درست بخشهای اثرگذار اصلی در این حوزه موجب اتخاذ راهکارهایی برای برون رفع از این وضعیت خواهد شد که اثرگذاری مناسبی نخواهد داشت.
حالا هم یعقوب روحی، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق تهران در واکنش به استفاده از سوخت مازوت در نیروگاههای تهران گفته است، نیروگاههای حرارتی استان تهران (طرشت، بعثت، ری، شهدای پاکدشت و پرند) به هیچ عنوان از سوخت مازوت برای تولید برق استفاده نمیکنند و شایعات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر افزایش آلودگی هوای شهر تهران در پی مصرف سوخت مازوت را قویاً تکذیب کرد.
به گفته این مقام مسئول در هیچ یک از نیروگاههای خصوصی و دولتی استان از سوخت مازوت استفاده نمیشود. حتی در نیروگاه طرشت بیش از ۳۰ سال است که از سوخت مازوت استفاده نمیشود و مخازن آن در همان زمان جمعآوری شده است. در نیروگاه بعثت نیز بیش از ۱۰ سال است که مخزن مازوت آن پلمب شده است و این دو نیروگاه با گاز طبیعی در حال تولید برق مورد نیاز مشترکان هستند.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق تهران با اشاره به اینکه نیروگاههای شهدای پاکدشت (دماوند) و پرند به دلیل سیکلترکیبی بودن اساساً امکان مصرف مازوت را ندارند، گفته است: «طراحی واحدهای تولید برق نیروگاه ری نیز به گونهای است که به هیچ عنوان نمیتواند از سوخت مازوت برای تولید انرژی استفاده کند، همچنین این آمادگی وجود دارد تا تمامی دستگاههای نظارتی و مسئولان ذیربط بتوانند بدون هماهنگی قبلی و به صورت سرزده از شرایط بهرهبرداری نیروگاهها بازدید و از صحت موضوعات یاد شده اطمینان حاصل کنند.»
نظر شما